De Virtuele Spreekkamer

Artsenvereniging VvAA en het bedrijf FocusCura gaan samen optrekken om begin 2015 duizend huisartsen een virtuele spreekkamer te laten openen. Patiënten hoeven dan minder vaak naar de huisarts toe.

Mooi  initiatief dit! Goed om de lekenpers hiervoor op te zoeken; laat patienten hun huisartsen maar gaan bevragen. De App in kwestie is waarschijnlijk PatientHub en dat is een fraai vormgegeven en soepel navigerende applicatie. Ook weer niet zo erg revolutionair en in feite ook niet heel veel meer dan een veredeld Skype. En de mensen van het Reshape Center bieden een vergelijkbare applicatie met hun FaceTalk. Wij hadden overigens nog wat moeite om ons eerste videoconsult van de grond te krijgen. De patiente (een dame van ruim boven de 80 jaar) lukte het niet om de juiste aanpassingen te maken in haar PC. Maar dat zijn vast opstartproblemen.

Ik moet nog wel zien dat het lukt om voor de eind van het jaar 1000 (!) huisartsen aan de bak te krijgen. Daar zal dan nog flink wat moeten worden geworven. Hierbij een klein duwtje in de rug… benieuwd naar de rol van de VVAA.

Comments are closed.