• 23-mrt-2014
  • Categories
  • Tags
  • Client
    OmniHis
  • Kosten
    ?
Download

Portfolio Details

Vanaf 1985 programmeerde huisarts Dick Kalis huisartsensoftware met achtereenvolgens de namen New Brains, EasyHis en MacHis. MacHis was gemaakt en te gebruiken op Apple-Macintosh computers en was daarmee het eerste Nederlandse HIS met muisbediening en grafische vormgeving. Het oude MacHis had als basisconcept ‘Waarom moeilijk doen als het Mac-kelijk kan’. De eerste groep gebruikers bestond uit Apple enthousiastelingen, die niet begrepen waarom andere huisartsen genoegen namen met MS DOS-achtige schermen op hun bureau.

In 1995 werd de huidige naam OmniHis gekozen, toen het programma ook geschikt was gemaakt voor het Windows platform. Het bedrijf OmniHis BV is sinds 2000 eigendom van een gebruikerscoöperatie, waardoor de gebruikers een bepalende invloed hebben op de ontwikkeling.

Er zijn ongeveer 650 OmniHis-praktijken, die een betrokken en levendig discussiërende gemeenschap vormen. Vanaf 2007 zijn alle gebruikers overgegaan op het moderne OmniHis Scipio. Scipio is geschikt voor de toekomst en heeft een grote keus aan mogelijkheden om het programma aan te passen aan de eigen behoeftes van de praktijk. Er zijn aparte schermen voor gebruik door de POH-S (ketenzorg). Het kan zowel lokaal als op een remote server worden gedraaid en het voldoet aan alle eisen voor een GBZ (Goed Beheerd Zorgsysteem).

Bron: SynthesHIS

You may also like

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter message.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.